BÄNDIUUTISETKUVATKONTAKTIKEIKATMUSIIKKI

Uutiset

10.12.2013 –Heidi lopettanut - Kolonna etsii rumpalia

Heidi Michelsson on lopettanut Kolonnan rumpalina. Isot kiitokset Heidille näistä vuosista 2007-2013. Ratkaisu syntyi yhteisymmärryksessä. Rumpalin paikasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen kolonna@kolonna.net


26.9.2013 – Älä katso silmiin -musiikkivideo on julkaistu

Kolonnan ensimmäinen musiikkivideo on valmis. Älä katso silmiin -kappaleen video ensiesitettiin 25.9.2013 Semifinal-klubilla Helsingissä. Video on tästä päivästä lähtien katsottavissa Kolonnan Youtube-kanavalta.Juonellisessa videossa seurataan erään parisuhteen katkeraa loppua ja päädytään pikatreffeille Kallion Bar Molotowiin. Menneisyyden haamuja paetessa löytyy kohtalokkaan törmäyksen kautta ehkä jotakin uutta.

Musiikkivideon pääosissa näyttelevät Sanna Hiltunen, Antti Vainio ja Unto Helo. Helo on tunnettu mm. Rytmihäiriön solistina, Viimeisen kolonnan kitaristina sekä elokuvista Pitkä kuuma kesä ja Helmiä ja sikoja.

Videon on ohjannut, kuvannut ja leikannut Joonas Suotamo. Mukana videon teossa oli toistakymmentä avustajaa sekä yksi kuningasboa. Kiitokset kaikille! Tarkemmat tekijätiedot kolonna.net/video.html.


24.8.2013 – Musiikkivideon ensiesitys Semifinalissa 25.9.

Älä katso silmiin -musiikkivideo ensiesitetään Semifinalissa Helsingissä keskiviikkona 25.9.2013. Kolonna ja Hopeakala soittavat myös keikat illan aikana. Liput keikalle maksavat 6 euroa.


17.6.2013 – Videon kuvaukset valmiit

Älä katso silmiin -musiikkivideon kuvaukset saatiin valmiiksi viime viikon tiistaina, jolloin taltioimme videon bändisoittokohtaukset. Varsinainen tarinaosuus saatiin onnistuneesti kuvattua lauantaina 8.6. Hauskaa oli. Kiitos kaikille mukana olleille ja avustaneille! Seuraavaksi leikkausta ja editointia. Katso kuvia videon tekemisestä Facebookista.


27.5.2013 – Ensimmäinen musiikkivideomme tekeillä

Kolonnan ensimmäinen musiikkivideo kuvataan lauantaina 8.6. Helsingissä. Avustajia ja näyttelijöitä etsitään! Lue lisää. Videobiisi on viime marraskuussa äänitetty Älä katso silmiin. Videon ohjaa Joonas Suotamo ja tuotantoyhtiönä on Cloud Cuts Coop.


23.9.2012 – Basististamme Aksusta juttu Hesarissa: "Syövän vihollinen"

Meidän basisti Aksun siviilihommista on iso juttu tämän päivän Helsingin Sanomien sunnuntaisivuilla.


15.3.2012 – Radio Rock soittanut Kolonnaa

Huomasimme juuri, että Klaus Flaming on soittanut Vuosisata-biisimme Radio Rockin Tiistaitrippi-ohjelmassa 21.2. Kaikki ohjelman biisit ovat olleet vuosisatateemaa. Voit toivoa lisää Kolonnaa soittoon Radio Rockiin tästä.


7.2.2012 – Kolonnaa radiosta huomenna

Finndietaivas-ohjelma soittaa 8.2.2012 klo 22 alkaen kaksi biisiä Kolonnalta esittelyn kera. Ohjelman välittää Joensuun paikallinen Radio Oi fm taajuudella 101.5MHz, kaapelissa 95,2 Mhz. Klo 22 alkavan lähetyksen voi kuunnella myös netissä tästä: http://media.streaming.fi:8080/oifm.m3u (Aukeaa koneen musiikkisoittimella)


30.11.2011 – Lammas Zinessä arvio Matkalla jossain -EP:stä

Jouni Parkku luonnehtii EP:tä askeleeksi eteenpäin: "Kolonna ei ainakaan jää paikalleen jurnuttamaan ja toistamaan itseään liikaa. Kolonnasta vaikuttaa muuttuneen myös hieman raskaampi, massiivisempi ja alavireisempi." Lue arvostelu Lammas Zinestä.


16.9.2011 – Matkalla jossain -EP arvioitu Desibeli.netissä

Lue Tuomas Tiaisen arvio Desibeli.netistä.


10.9.2011 – Rumbassa Matkalla jossain -EP:lle kolme tähteä

Matkalla jossain -EP on arvioitu Rumban 9.9. ilmestyneessä numerossa 12/11. Verna Vuoripuro kuvailee, että "...Kolonna pauhaa synkästi kohti syksyä, eikä se pelkää kuulostaa pateettiselta ja miehiseltä." Vuoripuro toisaalta pitää laulusta, soitosta ja asenteesta, mutta jää kaipailemaan lisämausteita keitokseen. Loppuarvio on kolme tähteä.


17.8.2011 – Matkalla jossain -EP julkaistu

Kolme kappaletta sisältävä Matkalla jossain -EP on julkaistu. Kartonkitaskuun pakatun EP:n voi tilata meiltä suoraan tästä. Hinta postikuluineen on 5 euroa. EP on saatavissa digitaalisesti Internetin musiikkikaupoista ja kuunneltavissa Spotifyssa. EP:n voi myös kuunnella ja ladata kotisivuiltamme.


13.8.2011 – Keikka Lappeenrannassa Pilssivesirockissa 20.8.

Kolonna soittaa lauantaina 20.8. Pilssivesirock-tapahtumassa Lappeenrannassa. Kaksipäiväinen sisäfestivaali järjestetään Lappeenrannan satamassa ravintolalaiva Prinsessa Armaadassa. Lauantaina tapahtuma alkaa klo 18, ja illan aikana esiintyy kuusi yhtyettä. Kolonna soittaa klo 23. Lauantain liput maksavat 4 euroa, ja niitä voi ostaa ennakkoon Prinsessa Armaadalta.


3.8.2011 – Juttu Kolonnasta Helsingin Uutisissa

Helsingin Uutisten 3.8. ilmestyneessä numerossa on haastattelujuttu Kolonnasta. Lue Mete Sasioglun kirjoittama juttu Helsingin Uutisten verkkolehdestä. Paperilehdessä juttu on sivulla 8.


11.7.2011 – Matkalla jossain -EP julkaistaan 17.8.2011

Kolonnan uusi kolmen biisin EP-levy Matkalla jossain julkaistaan keskiviikkona 17.8.2011. Levynjulkaisukeikka on Bar Loosessa Helsingissä. Kolonnan lisäksi lavalle nousevat Angelica Kult ja .

Maistiaisena on jo nettisivuillamme kuunneltavissa levyn aloituskappale Matkalla jossain. EP:n muut kappaleet ovat Kulman takaa ja Vuosisata.

Ennakkotilaustarjouksena ennen virallista julkaisupäivää tilanneille postitamme kaksi kappaletta uutta EP-levyä yhden hinnalla (5 euroa). Anna toinen kappale vaikka kaverille! EP on pakattu kartonkitaskuun, jonka kansitaiteen on maalannut aiempien EP-levyjemme kansista tuttu Mia Immonen. Ennakkopaketti maksaa postitettuna 5 euroa. Levyt lähetetään tilaajille heti niiden tultua painosta. Tilaamaan pääsee tästä.

Levyn kappaleet ovat tulossa myös digitaaliseen jakeluun netin musiikkikauppoihin ja Spotifyyn.


21.6.2011 – EP miksattu ja masteroitu

Uusi EP on nyt miksattu ja masteroitu ja kannetkin ovat loppusilausta vaille valmiina. Matkalla jossain -niminen kolmen biisin levy julkaistaan elo-syyskuussa. Maistiaisia on tulossa ehkä jo aiemminkin.


8.4.2011 – Studioon

Kolonna suuntaa seuraavaksi studioon äänittämään uutta kolmen kappaleen EP-levyä. Äänitykset on tarkoitus saada valmiiksi seuraavien kolmen päivän aikana, minkä jälkeen miksataan ja masteroidaan kevään kuluessa. Julkaisusta kerromme myöhemmin.


11.3.2011 – Kolonna Hitlantiksessa

Kolonna on mukana Hitlantiksessa. Käy kuuntelemassa, kommentoimassa tai tykkäämässä, niin saadaan meidän palloa kasvatettua ulkokehältä kohti bändikaikkeuden keskiötä.


1.2.2011 – Lammas Zinen demoissa erikoismaininta Pimeälle talolle

Lammas Zinen Jouni Parkku yllättyi positiivisesti Pimeä talo -EP:stä. "Kolonna on raskas, mutta ei mikään tekorankka ja sieluton 51 Koodia -klooni. Pop-sävyjen annetaan vapaasti rehottaa eikä niitä ole turhaan lähdetty kitkemään. Sävellyksissä on dynamiikkaa ja tehoa --. Tyhjäkäynti ei ole ominaista näille kahdelle miehelle ja yhdelle naiselle." Tammikuun Demorääkki-sarjassa Pimeä talo katsottiin erikoismaininnan arvoiseksi. Lue koko arvio Lammas Zinestä.


18.12.2010 – Pimeälle talolle neljä tähteä Rumbassa

Julius Lahdenoja antoi Pimeä talo -EP:lle neljä tähteä 17.12. ilmestyneessä Rumban numerossa 17/2010. Sanallinen arvio tässä:
"Kolonnan rujosti iskevä grungesoundi tuo välittömästi mieleen Don Huonot ja Maj Karman. Kitarat mörisevät komeasti ja rummut hakkaavat turvallisen varmaa tahtia läpi kolmen biisin. Ep:n parasta antia ovat Juha-Pekka Vanhatalon laulut. Tarkkaan mietityt melodiat ja synkän naiivit sanoitukset on laulettu teknisesti hyvin, mutta varsinkin hiljaisempien kohtien ylieläytyminen tuo mieleen esipuberteettisesta tuskastaan tilittävän runopojan. Kaiken kaikkiaan Kolonnan minipläjäys on vioistaan huolimatta sävyltään hieno ja tunnelmaltaan toimiva pikkuraskas kokonaisuus. (Julius Lahdenoja)"


29.10.2010 – Arvio Semifinalin keikasta Desibeli.netissä

Lue Mika Rothin livearvio Semifinalin keikastamme Desibeli.netistä tästä.


6.10.2010 – Pimeä talo -EP julkaistu

Pimeä talo -EP on julkaistu. EP kansineen on ladattavissa kotisivuiltamme. Levyn käsiinsä haluavat voivat tilata levyn tästä. Hinta postitettuna on neljä euroa. Pimeän talon julkaisua juhlistataan keikalla Semifinalissa 27.10.2010. Mukana ovat Irma ja Versus All.


28.9.2010 – Ensimmäinen arvio Pimeä talo -EP:stä Desibeli.netissä

Desibeli.net arvosteli Pimeän talon. Lue Jani Ekblomin varsin myönteinen arvio tästä.


28.8.2010 – Uusi EP Pimeä talo julkaistaan 6.10.2010

Äänitimme toukokuussa kolme uutta kappaletta, ja julkaisemme nyt ne Pimeä talo -nimisenä EP-levynä. Kappaleet Ei kenenkään maa, Pimeä talo ja Peili ovat tästä päivästä lähtien kuunneltavissa kotisivuillamme sekä Myspacessa.

Tilaa levy nyt ennakkoon! 20 ensimmäiselle ennen virallista julkaisupäivää 6.10.2010 tilanneille postitamme kaksi kappaletta uutta EP-levyä yhden hinnalla. Anna toinen kappale vaikka kaverille! EP on pakattu kartonkitaskuun, jonka hienon kansitaiteen on maalannut Mia Immonen. Ennakkopaketti maksaa postitettuna 5 euroa. Tilaamaan pääsee tästä.

Olemme myös avanneet Facebook-profiilin Kolonnalle. Käy tutustumassa ja liity mukaan, niin pysyt ajan tasalla.


8.1.2010 – Livevideoita Darksiden keikalta

Darksiden keikalta 21.8.2009 on tarjolla kolme videota Youtubessa. Tästä suoraan videoihin: Sillat takana, Pako todellisuudesta, Mitä mä pyysin


26.11.2009 – Kolonna on trio

Kitaristi Janne Kaikkonen on poistunut Kolonnan vahvuudesta. Kolonna jatkaa triona.


24.5.2009 – Livevideoita On the Rocksista

Videoita tammikuiselta On the Rocksin keikalta löytyy Youtubesta. Tästä suoraan videoihin: Aurinkoon, Sysimusta, En käänny takaisin


27.2.2009 – Kuvia On the Rocksin keikalta

Kuvia tammikuiselta On the Rocksin keikalta on nyt nähtävänä kuvagalleriassa. Kuvat otti Vesa Mäkinen.


9.1.2009 – Levyarvio Lammas Zinessä

Pako todellisuudesta arvosteltu Lammas Zinessä.


15.12.2008 – Uusi mp3-biisi tarjolla

Tummiin silmiin -niminen kappale on julkaistu Kolonnan nettisivuilla ja Myspacessa. Biisin rumpu- ja basso-osuudet äänitettiin toukokuussa Anatol-studiolla. Kitarat ja laulut on äänitetty syksyn aikana treenikämpällä ja kotona. Olemme äänittäneet omaa käyttöä varten myös muita uusia kappaleita, joita kuullaan varmasti seuraavalla keikalla.


7.10.2008 – Levyarvio Desibeli.netissä

Pako todellisuudesta arvosteltu Desibeli.netissä.


10.8.2008 – Livevideo Semifinalista

Katso Youtubesta livevideo Seireenien laulusta Semifinalin keikalta.


19.7.2008 – Semifinal perjantaina

Kolonna soittaa ensimmäisen Semifinalin keikkansa ensi viikon perjantaina 25.7. Samalla juhlistemme Pako todellisuudesta -EP:n julkaisua. Levyjä on saatavana myös keikalta kotiin viemisiksi. Illan muut bändit ovat Aurinko ja Raadelma, joita ei missään tapauksessa kannata jättää väliin. Soitto alkaa klo 22 Auringon noustessa lavalle, ja seuraavana vuorossa on Kolonna noin klo 23. Liput 7 euroa ovelta ja 6 euroa ennakkoon Tiketistä. Katso tästä keikkajuliste.


3.6.2008 – Pako todellisuudesta -EP

Studiosession tuloksena syntynyt kolmen kappaleen EP julkaistaan ensi viikolla. Äänitykset tehtiin toukokuun ensimmäisellä viikolla ja miksaukset parin seuraavan viikon aikana. Äänittäjänä ja miksaajana Anatol Productions -studiolla toimi J-P Cavonius. Kappaleet masteroi Henkka Niemistö Chartmakersilla. Äänite sisältää kappaleet Pako todellisuudesta, Aurinkoon ja Seireenien laulu. Kaikki nämä ovat esiintyneet jo aikaisemmilla demoilla, mutta nyt ne on saatu taltioitua kunnolla hieman uudistettuina versioina. Tietysti oman panoksensa antavat myös uudet soittajamme. EP:n kappaleet ovat kuunneltavissa kotisivuiltamme sekä Myspacesta. Levyn voi myös tilata suoraan meiltä lomakkeella tai sähköpostilla. Hinta postikuluineen on neljä euroa.


5.5.2008 – Studioon

Olemme tällä viikolla studiossa äänityspuuhissa. Miksaus tehdään ensi viikolla, ja tuotos on luvassa kuunneltavaksi touko-kesäkuun vaihteessa.


27.3.2008 – Uudet kuvat

Valokuvaussession tulokset ovat nyt nähtävillä kuvat-alasivulla. Etusivun kuvakin päivitetään pian. Kiitokset kuvaaja Miika Karttuselle.


3.3.2008 – Suunnitelmia

Kolonna suuntaa studioon toukokuun alussa. Tarkoituksena on tehdä laadukas kolmen kappaleen äänite esittelemään bändiä yleisölle ja mahdollisille yhteistyökumppaneille. Olemme menossa myös näyttämään parastamme kameran edessä. Valokuvasessio on varattu maaliskuun puoliväliin, joten saamme pian päivitettyä bändikuviin uuden uljaan kokoonpanomme.


27.12.2007 – Uusia soittajia

Rumpali Heidi Michelsson ja kitaristi Janne Kaikkonen ovat Kolonnan uudet jäsenet. Odotamme innokkaina tulevia keikkoja. Tarkoituksena olisi mennä myös studioon tekemään uutta äänitettä mahdollisimman pian.


20.7.2007 – Muutoksia miehistöön

Andrei ja Juhani ovat poistuneet Kolonnan riveistä, ja uutta kokoonpanoa ollaan muodostamassa parhaillaan. Miehistönvaihdosten vuoksi Libertén keikka 9.8. on jouduttu peruuttamaan Kolonnan osalta.


7.6.2007 – Seitsemän vuotta -demo julkaistu

Kolme uutta kappaletta sisältävä demo julkaistu. Pyrimme tällä kertaa tallentamaan soittoa entistä enemmän livepohjalta. Neljä raitaa oli mahdollista taltioida kerralla, ja rummut, basso ja kitara äänitettiin samanaikaisesti treenikämpällä 5.5.2007. Muutama lisäkitara sekä laulut tallennettiin myöhemmin toukokuussa. Kappaleet voi kuunnella musiikki-osiosta tai kaksi biisiä myös mikseri.netistä. Levyä voi kysyä bändiltä sähköpostitse kolonna [ät] kolonna.net


11.3.2007 – Jäämyrsky-demo julkaistu

Kolonna on saanut uuden demon valmiiksi. Demo on nimeltään Jäämyrsky ja sillä on neljä kappaletta. Äänitykset ja miksaukset on tehty treenikämpällä ja kotioloissa vuodenvaihteen 2006/2007 molemmin puolin. Kappaleet voi kuunnella musiikki-osiosta. Demon avauskappale Pako todellisuudesta on tarjolla myös mikseri.netissä. Cd:stä kiinnostuneet voivat kysyä levyä kirjoittamalla osoitteeseen kolonna [ät] kolonna.net


11.3.2007 – Myspace-sivut avattu

Kolonna on siirtynyt Myspace-aikaan! Myspace-sivut toimivat osoitteessa www.myspace.com/kolonna. Uuden demon kappaleet on kuultavissa myös tuolta.

28.10.2006 – Kolonna triona Ravintola Idassa

Kolonna esiintyy poikkeuksellisesti kolmihenkisenä Ravintola Idan keikalla lauantaina 28.10.2006. Kitaristi Juhani Sanna on Ablaze In Hatred -yhtyeensä kanssa samana iltana keikalla Turussa. Idan keikalla mukana ovat Stealing Sidekicks ja Smoking Barracudas. Aiemmin tiedoissa mainittu Ruotomieli on peruuttanut tulonsa sairastapauksen vuoksi. Soitto alkaa n. klo 22.30.


19.10.2006 – Kolonna Libertéssä la 21.10.2006

Libertéssä peruskallio murtuu lauantaina 21.10.2006 neljän bändin voimin. Kolonnan lisäksi mukana ovat Insert Remedy, Profane Omen ja Farmakon. Kolonna soittaa ensimmäisenä jo kello 22, joten ajoissa paikalle. Liput 4 euroa. Katso juliste tästä.


19.10.2006 – Kuvia On The Rocksin ja Turkoosin keikoista lisätty kuvagalleriaan.


19.10.2006 – Uutiset-osio avattu.